Trouwen

‘Ik kijk met de ogen van mijn hart, geniet van chocola, drink geen alcohol, maar ben altijd dronken van liefde en vul mijn tranen aan met thee. Kom maar op met jullie liefde, ik doe mee!’

Trouwen vanuit liefde,

Liefde voor elkaar en de lieverds om je heen

Trouwen met het gevoel dat bij jullie past

Trouwen met Gevoel.

Hartenspreker

Als hartenspreker vertel ik een verhaal dat jullie liefde eer aandoet, vanuit een traject zonder ellenlange vragenlijsten, maar met alle tijd voor goede gesprekken bij jullie aan tafel.

Ik wil de tijd nemen, ik wil jullie zien, niet alleen zien hoe jullie eruitzien, maar ook hoe jullie tot je antwoorden komen; en wanneer tranen stromen, wil ik zien hoe de lieverd naast je troost en bloost, van trots. En wanneer we lachen, lach ik waarschijnlijk het hardste met jullie mee.

Zodoende verbind ik jullie, daarna, niet alleen met elkaar, maar ook alle mensen die bij dat moment zijn.

Bij de start van jullie dag, zodat na de ceremonie jullie groep nog meer een geheel is en iedereen zal zeggen ‘wat was dit bijzonder.’

Bijzonder, ja zo ervaar ik het leven ook. Al lachen mijn man en drie prachtige dochters niet altijd om mij, ga ik wel lachend door het leven.  Zij zijn het die mij die liefdevolle spiegel voorhouden. Met hen reisde ik van Twente tot Amerika om overal bij elkaar thuis te komen.

Zij kennen mij van Enschede tot Richmond (VA), ze weten wie ik ben; invoelend, creatief, humorvol, een verbinder en hartenspreker. 

Ze weten hoe ik met een lach door het leven ga en huil om alle zielige filmpjes die voorbijkomen. Ze weten dat ik contact maak; oogcontact, non-verbaal contact, intens en echt contact. Want daarmee raak je, word je geraakt en krijg je de eer te mogen raken.

Dus: vinden jullie mij net zo leuk als dat ik mezelf vind : )

Grapje natuurlijk, maar het is erg belangrijk dat we een klik hebben! Wanneer ik jullie volledige vertrouwen krijg, geeft mij dat namelijk vleugels; dan stroomt de creativiteit en voel ik me in jullie liefde thuis. En wanneer we uitvliegen, met jullie liefde die mij vleugels geeft, breng ik dat verhaal mee; om voor altijd te bewaren, omdat ik het mooi ingepakt aan jullie meegeef.

Sinds 2011 voltrek ik met veel enthousiasme huwelijken als Babs en dit doe ik niet alleen in Losser en Enschede , ook al zijn die twee gemeenten mijn thuisgemeenten, maar ook wanneer jullie mij elders als zelfstandig trouwambtenaar boeken. Trouwen jullie wel in mijn thuisgemeenten? Dan gaan de aanvragen via de gemeente zelf;

Ik kan in deze gemeenten niet als zelfstandig trouwambtenaar jullie huwelijk voltrekken, want zij zijn aldaar mijn werkgever. Trouw je buiten de grenzen van Enschede en Losser? Lees dan verder!

Werkwijze

Kom vrijblijvend bij mij op bezoek

Een groot voordeel van een eigen trouwambtenaar kiezen is dat je vrijblijvend mag kijken en voelen of je bij elkaar past, daarom nodig ik jullie graag uit bij mij thuis in Enschede!

Iedereen die mij kent weet dat daar iets lekkers bij gegeten en gedronken wordt en dat jullie mij alles mogen vragen!

Maar als spreekstalmeester van Bianca met Gevoel weet ik vooral dat een eerste gevoel en een eerste indruk, vaak meer zeggen dan duizend woorden.

Onze kennismaking is gratis en vrijblijvend en tijdens ons gesprek luister ik naar al jullie wensen en vragen, vertel ik jullie alles over mijn werkwijze als Hartenspreker en hoe onze route richting jullie trouwdag eruit zal gaan zien.

Thuis begint jullie verhaal

Wanneer de eerste indruk jullie bevalt, gaan we hard met elkaar aan de slag!

Heel graag kom ik bij jullie op bezoek om te zien hoe jullie samenleven en met wie. Misschien vind ik achter jullie voordeur wel een gezin met vrijwilligers die staan te popelen om mij te assisteren tijdens de plechtigheid!

Trouwen in aanwezigheid van jullie kinderen is enorm bijzonder, ze kunnen allerlei taken vervullen tijdens de ceremonie. Samen met hen bekijken we waar zij zich goed bij voelen; ik ben er voor ze!

Wanneer ik bij jullie aanschuif behandelen we alle facetten van de ceremonie en alle onderdelen die in jullie verhaal van belang zijn. Ik leg jullie liefdevol het vuur aan de schenen maar zal vooral heel veel luisteren en noteren, mijn woorden bewaar ik namelijk zorgvuldig voor het moment waarop ik jullie mag verbinden met elkaar!

Samen zorgen we ervoor dat jullie ceremonie er één wordt waarin familie en vrienden jullie herkennen, het is van groot belang dat ik daarom weet wie jullie dierbaren zijn; welk stukje hebben zij met jullie meegewandeld? Wat betekenen ze voor jullie en wie wordt er helaas gemist? Niet alleen bij jullie verzamel ik deze waardevolle informatie, maar ook in jullie omgeving spaar ik verhalen op.

verbindend bij jullie op bezoek

Een Hartenspreker...

... schuwt het gevoel niet. Dus mag er bevrijdend gelachen worden, met humor die bij jullie past,

En mag er respectvol een traan worden gelaten om verdriet dat jullie is overkomen.
Wanneer we al die gevoelens een eervolle plek geven, creëren we de magie die jullie liefdesverhaal verdient; de verbinding die niet enkel jullie verbintenis symboliseert, maar die van alle mensen die jullie dierbaar zijn.

De verbondenheid met wie je mist en koestert en de verbinding met wie in dit moment aan jullie zijde staan. Samen met jullie steek ik tijd en energie in jullie verhaal, samen met jullie maken we magie van wat magisch is; jullie liefde.

de route

In het kort ontmoeten we elkaar dus vrijblijvend (met lekkers!) bij mij thuis en daarna kom ik jullie kant op.

Ik verzamel jullie verhaal en ga in jullie omgeving opzoek naar verhalen. Wanneer ik alle informatie heb, sluit ik mij (met lekkers!!) op bij mij thuis en geef ik de ceremonie vorm die jullie past als een jas.

Op jullie trouwdag ben ik ruim van tevoren op de locatie aanwezig om de ceremoniesetting aan te voelen en te checken, ik knuffel jullie bemoedigend en doe er alles aan om ervoor te zorgen dat jullie ontspannen het huwelijksleven ingaan in een ceremonie die jullie op het lijf geschreven is.

Een ceremonie waarin ik niet enkel jullie liefde bevestig en erken, maar ook de liefde vanuit- en voor jullie omgeving. Een ceremonie waarvan jullie gasten na afloop zeggen: “Ja, hier was ik bij!”

‘Ik spreek van hart tot hart, ik ben een Hartenspreker.’

Getrouwd?

Na jullie huwelijk vind ik het erg leuk en leerzaam om te horen wat jullie mooi vonden. Ook wil ik jullie niet meteen loslaten, we zijn immers zo dichtbij gekomen dat dat niet goed zou voelen!

Misschien willen jullie wel foto’s met mij delen, dit is (ook voor mij) altijd een leuke en tastbare herinnering aan de reis die we samen tot en met de trouwdag hebben mogen ervaren. Ik heb jullie niet alleen verbonden, maar ik voel me ook verbonden met jullie! Jullie zijn in de kamers van de Hartenspreker komen wonen!